تنوع صندوق‌ها در اولین مشاور سرمایه گذاری چگونه است؟

شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی در سال ۱۳۸۹، به‌عنوان نخستین شرکت مشاور سرمایه‌گذاری کشور تأسیس شد و در حال حاضر هفت صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول ‌به فعالیت هستند.

با تصویب دستورالعمل فعالیت شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۸۸، شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی در سال ۱۳۸۹، به‌عنوان نخستین شرکت مشاور سرمایه‌گذاری کشور تأسیس شد. پس از انحلال صندوق نیکوکاری این شرکت در تیر ماه سال ۱۳۹۹، در حال حاضر هفت صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول ‌به فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آن‌ها خواهیم داشت.

صندوق اختصاصی بازارگردانی آرمان‌اندیش
نخستین ‌تجربه صندوق‌داری آرمان ‌آتی با صندوقِ اختصاصی بازارگردانی آرمان اندیش بود. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با جهشی ۶۴ درصدی به بیش ‌از ۱۳۲۷ میلیارد ریال افزایش یافته است. با توجه به رسالت صندوق‌های بازارگردانی، حدود ۹۵ درصد از منابع صندوق به بازار سهام اختصاص یافته و با عملکردی قابل قبول، بازدهی سالانه ۶۰ درصدی داشته است.

صندوق مشترک سبحان
اندکی بعد، دومین صندوقِ این شرکت با نام مشترک سبحان در گروه صندوق‌های سهامی، فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با رشدی ۲ درصدی، در حال حرکت به سمت ۱۳۳۱ میلیارد ریال است. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق حدود ۹۰ درصد است که در این بین، صندوق بیشترین سرمایه‌گذاری را در گروه «محصولات شیمیایی»، «سرمایه‌گذاری‌ها» و «استخراج کانه‌های فلزی» داشته است. فارغ از بازدهی ۴ درصدی صندوق در یک‌سال گذشته، که با توجه به وضعیت بازار سهام، پدیده‌ای عمومی در بین صندوق‌های سهامی است، مشترک سبحان در مجموع ۸ سال فعالیت خود، بازدهی مرکب ۱۴۸۱ درصدی داشته است.

صندوق آرمان سپهر آشنا
نخستین صندوق مختلط این شرکت با نام آرمان سپهر آشنا در سال ۹۲ تأسیس و راه‌اندازی شد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با افتی ۳۷ درصدی به ۱۵۴۰ میلیارد ریال رسیده است. ۴۹ درصد از پرتفوی این صندوق به بازار سهام و در صدر آن، گروه‌های «فلزات اساسی» و «محصولات شیمیایی» اختصاص دارد و باقی به خرید اوراق بدهی مناسب و کم‌ریسک و سپرده‌گذاری در بانک، تعلق گرفته است. صندوق آرمان سپهر آشنا با کسب ۱۴ درصد بازدهی در یک‌سال اخیر، عملکرد خوبی در میان صندوق‌های مختلط بازار داشته است.

صندوق آرمان آتی کوثر
خالص ارزش دارایی‌های این صندوق که در راستای جذب سرمایه‌گذاران محتاط آغاز به کار کرده، در یک‌سال گذشته روندی نوسانی داشته و با افت حدود ۹ درصدی، اکنون در مرز ۱۲۰۰ میلیارد ریال نوسان دارد. ماهیت احتیاطی صندوق‌های با درآمد ثابت سبب شده تا تنها ۱۷ درصد دارایی صندوق، به بازار سهام اختصاص یابد و باقی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد با بازدهی مناسب و با ملاحظات مدیریت ریسکی، سرمایه‌گذاری شود. این صندوق در یک‌سال اخیر حدود ۲۰ درصد بازدهی داشته که این نرخ در مقایسه با نرخ سود سپرده‌ بانکی و همچنین عملکرد بسیاری از صندوق‌های بادرآمد ثابت، بالاتر بوده است.

صندوق ارزش‌آفرین گلرنگ
اندکی بعد، دومین صندوقِ با درآمد ثابتِ این شرکت با نام ارزش‌آفرین گلرنگ فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق اکنون در مرز ۱۹۰۰ میلیارد ریال در نوسان است. این صندوق هم تقریبا همانند دیگر صندوقِ با درآمد ثابت این شرکت، ترکیب دارایی پرتفوی خود را تشکیل داده اما سطح بازدهی سالانه آن در مقایسه با صندوق آرمان آتی کوثر، پایین‌تر بوده است.

صندوق جسورانه یکم آرمان آتی
مدت زیادی از معرفی و آغاز به‌کار صندوق‌های جسورانه با هدف حمایت از طرح‌های نو و دانش‌بنیان نگذشته و تعداد این صندوق‌ها اندک‌اندک رو به افزایش است. این صندوق‌ها جزو پُرریسک‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری هستند که البته در صورت عملکرد خوب و سرمایه‌گذاری در طرح‌های پرپتانسیل و صبر و حوصله، می‌توانند سودهای بسیار خوبی نیز محقق کنند. بازدهی یک‌سال اخیر این صندوق حدود ۹۵ درصد بوده است.

تنوع صندوق‌ها در اولین مشاور سرمایه گذاری چگونه است؟

سرمایه‌گذاری براساس نوع ریسک
شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی در سال ۱۳۸۹، به‌عنوان نخستین شرکت مشاور سرمایه‌گذاری کشور تأسیس شد و در حال حاضر هفت صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول ‌به فعالیت هستند.
نخستین ‌تجربه صندوق‌داری آرمان ‌آتی با صندوقِ اختصاصی بازارگردانی آرمان اندیش بود که با عملکردی قابل قبول، بازدهی سالانه ۶۰ درصدی داشته است. دومین صندوق این شرکت با نام مشترک سبحان در گروه صندوق‌های سهامی است که بیشترین سرمایه‌گذاری را در گروه «محصولات شیمیایی»، «سرمایه‌گذاری‌ها» و «استخراج کانه‌های فلزی» داشته است. دیگر صندوق این مجموعه آرمان سپهر آشنا با کسب ۱۴ درصد بازدهی در یک‌سال اخیر، عملکرد خوبی در میان صندوق‌های مختلط بازار داشته است. همچنین صندوق آرمان آتی کوثر در یک‌سال اخیر حدود ۲۰ درصد بازدهی داشته که این نرخ در مقایسه با نرخ سود سپرده‌ بانکی و همچنین عملکرد بسیاری از صندوق‌های بادرآمد ثابت، بالاتر بوده است. خالص ارزش دارایی‌های صندوق ارزش‌آفرین گلرنگ، دومین صندوقِ با درآمد ثابت این شرکت اکنون در مرز ۱۹۰۰ میلیارد ریال در نوسان است. بازدهی یک‌سال اخیر آخرین صندوق مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی با نام صندوق جسورانه یکم آرمان آتی حدود ۹۵ درصد بوده است.

کد خبر 449760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =